Bőrsebészeti lehetőségek a Dermaklinika rendelőben

Napjainkra a bőrsebészeti ellátás önálló szakmává fejlődött, igen fontos, hogy ebben járatos szakember végezze a bőrsebészeti beavatkozást, legyen szó anyajegy eltávolításról, bőrdaganat kimetszéséről vagy a köröm műtéteiről. A gyógyuláshoz elengedhetetlen az első szakszerű sebészeti ellátás, mely garantálja a gyógyulást valamint mai kor esztétikai követelményeinek is megfelel.

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek bőrsebészeti ellátására, hiszen kis pácienseink sokkal érzékenyebbek az ilyen típusú műtéti beavatkozásokra, több türelemre, gondosabb odafigyelésre van szükség a fájdalommentes műtéti eljáráshoz.

Az anyajegyek sebészi eltávolítása, kimetszése igen aprólékos, igényes sebészi feladat, mely odafigyelést és szakértelemet kíván. Mindenek előtt pontos bőrgyógyászati diagózisra van szükség, hogy a lehető legjobb, legmegfelelőbb műtéti eljárást kapja a páciens. Másodsorban rendkívül fontos a műtéti tervezés, az adott testtájéknak megfelelő sebészi metszésvezetés, finom, aprólékos műtéti technika megfelelő eszközök felhasználásával, gondos vérzéscsillapítás valamint az esztétikai bőrvarrat. Mindezen tényezők együttesen garantálják azt, hogy az anyajegy a szakma szabályai szerint legyen eltávolítva, megfelelő biztonsági zónával, illetve, hogy a végleges esztétikai eredménnyel a páciens elégedett legyen. Természetesen minden általunk eltávolított anyajegyet szövettani vizsgálatra küldünk, így bőrgyógyásza pontos képet kap az eltávolított anyajegy típusáról, valamint a helyes műtéti kivitelezésről.

A rendszeres bőrgyógyászati szakvizsgálat során olyan bőrelváltozások jelenlétét tárhatja fel a bőrgyógyász szakorvos, amely sebészeti eltávolítást igényel. Más esetben a páciens kérheti az őt zavaró bőrelváltozás kimetszését a bőrsebésztől. Ilyen elváltozás lehet többek között az atheroma, dermatofibroma, fibroma.

Gyakran a bőr alatt jelennek meg olyan elváltozások, jóindulatú daganatok, melyek eltávolítása indokolt. Leggyakrabban a bőralatti zsírszövetben növekvő lipoma (zsírdaganat) miatt fordulnak hozzánk pácienseink. Ezeket a műtéteket érdemes mielőbb elvégezni, hiszen a megnövekedett elváltozások nagyobb műtéti heggel távolíthatóak el.

Az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatok a bőr rosszindulatú daganatai, a basaliomák és spinaliomák. Ezek a bőrelváltozások bár rosszindulatú daganatnak számítanak, mégis időben és a szakmai szabályainak betartása mellett eltávolítva őket, teljes gyógyulás várható. Ilyen esetben természetesen a műtétet követően hosszú távú bőrgyógyászati utánkövetés is szükséges.

Festékes rosszindulatú daganat, melynek gyakorisága növekvőben van, és egyre fiatalabb korosztályt is érint. A daganat sürgős eltávolítására van szükség, amennyiben a bőrgyógyász melanoma diagnózisát veti fel, illetve ezt újabb pótkimetszés követheti. A melanoma korai felismerésével és eltávolításával életet menthetünk.

A benőtt köröm betegség egy nagyon gyakori állapot, mely főként az öregujjat (nagy lábujj) érinti, és általában hibás körömápolási szokások állnak a hátterében. Gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt előrfordul. Nem súlyos esetben elegendő lehet a konzervatív kezelés valamint a páciens részletes tájékoztatása és oktatása az öregujj körmének ápolásával kapcsolatban, súlyosabb esetekben azonban elengedhetetlen a műtét. Fontos, hogy a benőtt köröm műtétet hozzáértő, gyakorlott sebész végezze, akinek nagy tapasztalata van a benőtt köröm műtéti megoldásaival, ugyanis nem megfelelően kivitelezett műtétek után rendkívül magas a kiújulási arány.
A rendelőnkben alkalmazott gyógykezelés és műtéti megoldás után a páciensek általában 1 hét alatt meggyógyulnak, kiújulásra nem kell számítani.

Felkeresné rendelőnket? Tegye meg most!

Időpontot foglalok