Általános sebészet

Napjaink sebészeti gyakorlatát a minimál invazív (kis beavatkozással járó) műtétek térhódítása jellemzi, melyhez nagymértékben hozzájárult a betegségek részletesebb megismerése, valamint a sebészeti eszközpark fejlődése. A minimál invazív műtétek nem csupán a műtét utáni fájdalom és kellemetlenség csökkentéséhez, valamint az esztétikai eredmény javulásához vezettek, de a műtét utáni ápolási idő lényeges rövidülését is eredményezték. Napjainkban az epekövesség miatti műtétek, a lágyék- és hasfali sérvek, de a tápcsatorna daganatai miatt végzett műtétek zömét is minimálisan invazív módszerrel, laparoszkópos technikával végezzük.

Az emlőrák műtéti megoldásai között az utóbbi évtizedekben az emlőmegtartó beavatkozások aránya rendkívül megnőtt, de a fejlődés nem állt meg. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak az ún. onkoplasztikus műtéti megoldások, melyek során az onkológiai elvek maximális betartása mellett, de a plasztikai sebészet módszereit is alkalmazva, az esztétikai eredményt szem előtt tartva végezzük a műtéteket. Ezen modern elvek ismerete és alkalmazása lehetővé teszi az emlőrák miatt végzett műtétek utáni gyógyulás mellett az esztétikai eredmény jelentős javulását is.

Rendelőnkben lehetősége van az általános sebészeti betegségek előtti részletes konzultációra, a műtéti terv megbeszélésére, valamint az előjegyzés elindítására.

Felkeresné rendelőnket? Tegye meg most!

Időpontot foglalok